Even voorstellen

 

Ik ben Karin Kempel van Coaching praktijk In-Wording

 

even voorstellenAls kind wilde ik al mensen helpen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik al op mijn zestiende begonnen ben met vrijwilligerswerk.
Ik zwom erg graag en ik ben zwemles gaan geven. Hierin heb ik meerdere diploma’s behaald. Dit zorgde er ook voor dat ik meer taken en verantwoordelijkheden kreeg. Ik heb vooral kinderen opgeleid voor de zwemdiploma’s die na het B-diploma komen. Daarbij was ik ook verantwoordelijk voor de indeling van de lesgroepen en onderhield ik de contacten met de ouders. Overleggen met een collega hoe we na het afzwemmen de groepen moesten indelen, hoorde daar ook bij. Ik heb diverse stagiaires begeleidt en bij het afzwemmen geëxamineerd.
Achter de schermen ben ik actief geweest voor de organisatie van het afzwemmen. Daarnaast was ik secretaris voor de commissie die de gang van zaken in het zwembad regelde.

Ik dacht dat het wel handig was om een EHBO-diploma te hebben. Dit is mij al diverse malen goed van pas gekomen, zowel in het zwembad als in mijn werkkring. Ik ben regelmatig te vinden bij evenementen in Didam, zowel binnen als buiten.

 

Beroepshalve ging ik de administratieve richting uit, rekenen was al vanaf de lagere school mijn favoriete vak. Zo heb ik een rijke ervaring opgedaan bij verschillende werkgevers en in diverse branches. Ik vond de functies waarin ik echt contact kon maken met mensen het leukste om te doen. Dat gaf mij energie. Een voorbeeld uit mijn tijd bij de Volksuniversiteit Zevenaar wil ik graag noemen. Er kwam een man aan de balie met ons programma met vragen over twee activiteiten. Terwijl we daarover spraken, dacht ik dat iets anders mogelijk ook wel interessant kon zijn. Toen kwam er een oorlogsverhaal uit en een half uur later ging meneer weg. Ik kreeg een hand van hem om mij te bedanken dat ik naar hem had geluisterd.
Ik vond een functie waarin ik veel en gevarieerde taken had ook leuker dan de hele dag met hetzelfde bezig zijn.

Toen ik als vijftigjarige mijn werk kwijtraakte, was het tijd om eerst eens aan mijzelf te denken en werken. Ik heb grote opruiming gehouden, letterlijk door oude dingen weg te doen en door emotioneel opruiming te houden. Dat laatste heb ik gedaan met Emotional Freedom Techniques (EFT).
Wat een verandering maakte ik toen door, ik kon het bijna niet geloven. Van jarenlang steeds meer lichamelijke klachten en steeds meer medicijnen veranderde dat in een jaar tijd naar steeds minder klachten en zelfs geen medicijnen meer. Ik kon door blessures regelmatig niet sporten en ik was vaak ziek en gebruikte dagelijks medicijnen voor chronische klachten. Nu ben ik al een paar jaar niet meer ziek geweest, heb ik geen last van blessures en heb ik mijn eigen risico niet meer nodig.
Deze omslag had ook invloed op de rest van mijn leven: ik werd vrolijker, kreeg meer zelfvertrouwen en ik kon weer voluit sporten of zonder problemen een dag op stap gaan. Dat is iets wat ik iedereen gun.

Hierna werd al snel duidelijk dat ik zelf ook anderen mocht gaan helpen met deze techniek. Een paar maanden later werd dat uit een heel andere hoek nog een keer bevestigd dat ik er goed aan deed om deze weg in te slaan.
Ik word hierin geholpen doordat ik de spiritualiteit, die ik als kind al had, terug kreeg.
Een intensieve training volgde. Ik heb mij verdiept in een paar technieken waar ik mee werk. Technieken waar ik zelf ervaringsdeskundige in ben. Ik weet dus precies wat je doormaakt als jij ook met je emoties aan de slag gaat. En ik leer jou ook hoe jij jezelf verder kunt helpen. Je bent dus niet afhankelijk van mij.

 

Het roer gaat definitief om

 

even voorstellen

Ik houd van mijzelf en ik ben trouw aan mijzelf.

Toen kwam het moment dat ik echt volledig voor een ander leven koos. Ik heb toen deze tekening gemaakt “Ik houd van mijzelf en ben trouw aan mijzelf.”

Een naam en logo hadden zich al eerder gevormd. De vlieger die ik als juf gebruikte kwam terug, maar wat anders vormgegeven. Nu zijn het de kleuren die Rudolf Steiner benoemd heeft. Rood is de kleur van het leven. Blauw is de kleur van de ziel. Geel is de kleur  van de geest. Het aantal van 4 strikken wijst op het aarden van mensen. Als jij goed geaard bent, ben jij jezelf.

Mijn specialisatie is het werken vanuit wat je nu voelt. Geen verhalen houden over wat er ooit vroeger is gebeurd. Maar snel en effectief aan de slag gaan, met gelijk de eerste zichtbare resultaten.

Feedback die ik uit mijn omgeving krijg:

 

“Als ik met jou praat, word ik rustig.”

“Jij oordeelt niet, dat vind ik fijn.”

“Ik ga graag met jou in gesprek, je straalt volledig zelfvertrouwen uit.”

“Toen ik bij jou wegging, liep ik zo licht als een vlindertje naar huis.”

“Ik was heel druk, maar toen jij binnenkwam, viel dat allemaal van mij af.”

Wil jij ook zo'n verandering doormaken?

 

 

Kijk dan hoe het werkt

 

 

 

 

 

Coaching praktijk In-Wording

 

Voor een bijeenkomst over de privacy wetgeving moest ik een bedrijfsnaam op te geven. Ik dacht aan verschillende mogelijkheden, één daarvan was “in wording.” Die naam stond op mijn batch en er werd positief op gereageerd. Zodoende ontstond de naam “Coaching praktijk In-Wording.”
Je vindt mijn praktijk in Didam net buiten het centrum, zowel via de A12 als A18 bereikbaar. Je kunt in de straat parkeren of om de hoek, als dat vol is, ligt op 1 minuut lopen zwembad De Hoevert, waar wel plaats is. Met een bushalte bij het zwembad, ben ik ook goed bereikbaar met het OV. Als je aangeeft dat je met de buurtbus komt, houd ik er rekening mee als we een afspraak maken. Wanneer je wat mobieler bent, kun je het in 20 minuten lopen vanaf het station.
Ik maak ook online afspraken. Dus je hoeft niet naar mij toe te komen.

Adres: Bodenclauwstraat 6                                                                                     even voorstellen
Postcode en plaats: 6942 VH Didam                                                                                

Telefoon: 06-17909495
E-mail: karin@coachingpraktijkinwording.nl

KvK: 71735682
BTW: 16706534B01

even voorstellen          

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

 

 

Neem vrijblijvend contact met mij op