Creatieve therapie en tekeningen lezen

 

Een ontspannen manier om er achter te komen wat het onderbewustzijn te vertellen heeft.

 

Creatieve therapieTekent je kind telkens dezelfde afbeelding of gebruikt die maar een kleur?
Als jij je hierdoor onzeker voelt, of als je twijfelt aan jezelf, kom dan bij mij. Dan kunnen we samen kijken naar de tekening die je kind net gemaakt heeft. Kijken we samen welke boodschap er in deze tekening zit.

Elke tekening is een momentopname en geeft aan wat er nu, op dit moment bij je kind speelt en waar het zijn kracht uit haalt of waar het moeite mee heeft.

 

 

creatieve therapieWil je weten wat er aan de hand is?
En wil je precies begrijpen wat de tekening te vertellen heeft?
Dat kan je van een stuk onzekerheid afhelpen over wat er in het hoofd kind omgaat. Kinderen hebben nog niet altijd de juiste woorden tot hun beschikking om te vertellen wat ze bezig houdt. Door te tekenen kunnen ze wel laten zien wat er in hen omgaat. En door te kijken wat er waar en hoe getekend is, kun je achter informatie komen. Als je weet wat er in het hoofd van je kind omgaat, kun je de reacties ook beter begrijpen en kun je ze beter ondersteunen.

 

 

creatieve therapieDe geheimen in tekeningen

 

Ik heb het nu wel over tekeningen, maar in feite kun je dezelfde informatie halen als een werkstuk is gemaakt met verf of krijt. Zelfs met klei of een collage wordt een verhaal verteld. Gemakshalve heb ik het hier alleen over tekeningen.

Een tekening is niet zomaar een tekening, elke tekening heeft een boodschap in zich. Kijk eens naar de plaats op het blad papier waar iets is getekend. Staat iets links (verleden kant) of rechts (toekomstkant), boven (hulpkant) of beneden (probleemkant)?
Dit is alleen te zien als een kind niet meer het blad draait onder het tekenen.

Niet alleen de plaats op het blad geeft informatie, ook de manier waarop er gewerkt is, geeft informatie. Een liggend blad papier vertelt een verhaal, een staand blad papier geeft een situatie weer.
Zo kun je ook kijken naar de aandacht die aan een tekening is besteed, de gekozen kleuren en of er hard of zacht op het potlood is gedrukt.

In mijn praktijk werk ik met verschillende materialen. Sommige materialen zijn goed te gebruiken als een kind weinig energie heeft, andere materialen als het juist veel energie heeft.
Dit is de reden waarom ik hier alleen mee werk in mijn praktijk.

 

 

Ontspan en kom tot rust door te tekenen

 

creatieve therapieWanneer je de boodschap van een tekening begrijpt. Of als je snapt waarom iets getekend is, dan weet je wat er aan de hand is. Dan kun jij je kind helpen om er mee om te gaan. 

De tekening laat zien wat er nu speelt. Door de plaats en richting van dingen, kun je wel zien of het gericht is op de toekomst of iets is uit het verleden.

Daarnaast kan het tekenen zelf voor ontspanning zorgen. Het kan het voor je kind een goede uitlaatklep zijn, hierdoor komt er rust. Dit zorgt ervoor dat het lichaam kan herstellen.

 

Feedback bij de praktijkopdrachten:

 

Hartverwarmend, ontroerend, prachtig. Je bent echt professioneel! Je voelt deze persoon heel goed aan en geeft haar veel. Je kiest de juiste opdracht, laat haar zelf komen, en je geeft steun waar nodig. Ik ben onder de indruk. Kan je nog wat verder met haar werken…..?……zou haar goed doen.

Heleen

Wil jij weten welke boodschappen er in tekeningen zitten?

 

 Laten we er samen naar kijken!

 

Eerst eens zien wat een tekening kan vertellen?

 

boodschappen in tekeningenUiteraard wil je graag zeker weten dat degene die met creatieve therapie werkt weet waar ze het over heeft. Of wil je niet direct aan therapie denken, ben je alleen maar nieuwsgierig.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen een tekening te laten lezen. Bedenk wel dat elke tekening een momentopname is. Het zegt niets over volgende maand of vorige maand.
Toch kan het soms zinvol zijn om een kleine serie tekeningen mee te nemen. Bijvoorbeeld als jij je zorgen maakt over een verandering die je ziet in je kind en de tekeningen. Neem dan van de laatste paar weken een tekening mee.

Aan de hand van wat er te zien is, kun je altijd nog kijken of je een stap verder gaat en dat je kind bij mij komt tekenen.

Door te tekenen zet je het lichaam aan tot helen. Laat je kind dus rustig tekenen als het daar behoefte aan heeft. Soms kunnen ze heel erg productief zijn, laat ze hun gang gaan.

Kom achter de boodschappen in tekeningen

 

Voor beide diensten geldt:

  • Gratis en vrijblijvende telefonische kennismaking van 10 minuten.
  • Alleen in de praktijk af te spreken vanwege het goed zien en voelen van een tekening en de materialen.
  • Na aanmelding ontvang je een intake-formulier om thuis alvast in te vullen.

Tekeningen lezen 

 

creatieve therapie

 

Neem 1 tekening van (eer-)gisteren mee of van de laatste paar weken van elke dag 1. Wanneer je meerdere tekeningen wilt laten lezen, stuur dan 2 werkdagen van te voren foto’s op, zodat ik er vast naar kan kijken.

De kosten zijn € 55,- inclusief btw voor 45 minuten.
Elke extra tekening kost € 7,50 extra.

Creatieve therapie 

 

creatieve therapie

 

Samen tekenen, kijken wat er naar buiten komt en dan er samen over babbelen is wat we doen als je kind bij mij komt tekenen.
Na afloop hoor je wat er uit is gekomen.

De kosten zijn € 65,- inclusief materialen en btw voor 45 minuten. Houd rekening met 5 – 10 afspraken.

 

Veel gestelde vragen

Word je vergoed door de zorgverzekeraars?

Ik word niet vergoed. Als je bij mij komt, is dat een investering in jezelf. Of een investering die je voor je kind doet.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig als je bij mij een afspraak wilt maken.
Als we de eerste afspraak hebben gemaakt, krijg je van mij een formulier om in te vullen en als je bij mij komt mee te nemen.

Kunnen ook volwassenen hiervoor terecht?

Ja hoor, ook volwassenen kunnen naar hun tekening laten kijken of komen voor creatieve therapie. Voor volwassen duurt een sessie 60 minuten en is de prijs voor het lezen van een tekening € 65,- en voor een sessie creatieve therapie € 75,-.

Blijf ik als ouder bij mijn kind?

Nee, je wacht buiten de kamer. Zo kan je kind vrij tekenen en spreken over wat er aan de hand is in de tekening.

Meld je aan voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

11 + 7 =

Je mag mij ook bellen op 06-17909495 of mailen karin@coachingpraktijkinwording.nl.

Mijn afspraken maak ik van maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 17.00 uur.
Afspraken die niet 48 uur van te voren zijn afgezegd, breng ik in rekening.

Ben je op zoek naar iemand dichter bij jou in de buurt? Kijk dan op It’s just therapy.